10-09-2016 Monique van Urk - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

10-09-2016 Monique van Urk

Wedstrijden > Verslagen

Show Report
Show: Schiedam
Date: 10-09-2016
Class: Beginners, Class C
Judge: Monique van Urk


Vandaag was er weer een wedstrijd met Nederlandse keurmeesters. 2 van de 5 klassen heb ik voor mijn rekening genomen. Vanmorgen om 7 uur mijn eigen hondjes al naar de oppas gebracht want als je een hele dag aan het keuren bent heb je geen tijd voor je eigen grut.
Het was vanmorgen al erg warm. Gelukkig waren alle stay's in de ochtend en kon iedereen die nog in de schaduw doen, maar vanmiddag kon ik merken dat veel honden last van de warmte hadden.

Allereerst begonnen met de beginners. Joop Gijs was de steward en Jutta van Damme heeft geschreven.
Er waren 4 deelnemers.

1e plaats: Anita van Gijzen met Old Cross Guns Stirs the Soul ( Staffordshire Bull Terriër ) Yates en Anita kwamen de ring in met zelfvertrouwen. Wat is jou hond vooruit gegaan ! Het plezier straalde er vanaf en ik betrapte mijzelf erop dat ik tijdens jullie hele rondje liep te glimlachen ! Hij liep wel af en toe wat scheef en zo nu en dan was er een wijde bocht, maar dat mocht de pret niet drukken. Helaas kreeg je op het einde nog wat strafpunten aan je broek bij de stay's omdat Yates tijdens de afblijf een grasspriet in het vizier kreeg die toch echt van dichtbij bekeken moest worden. Yates tijgerde een stukje vooruit, maar kon er nog niet goed bij en besloot zich met een sierlijk zetje iets verder de duwen. Koddig om te zien maar wel kostbaar. Gelukkig kon je nogal wat punten verspelen en heeft dit er niet voor gezorgd dat je je eerste plaats verloor. Gefeliciteerd Anita !  ( oh ja ook nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man )
2e plaats : Brigitta van Oevelen met Red Red Red of Free Spirit ( Aussie )
Spark liet een prachtig rondje volgen zien. Hier en daar zaten nog wat schoonheidsfoutjes, maar daar kan je aan werken. Zowel bij los als bij aangelijnd volgen ging Spark niet gelijk vanaf de start met je mee, dat heeft je wat punten gekost. Hier en daar wat wijd en 1x was je riem strak in de rechtsomkeert, maar al met al een enorme vooruitgang met de laatste keer dat ik jullie keurde ! De recall was heel erg kostbaar. Niet direct komen en je daarna voorbij rennen en bij de tafel gaan staan buurten.....och hemel, wat een draak !! ;-))
Ik ben er zeker van dat als Spark zijn hoofd erbij kan houden die rode kaart voor jullie snel in aantocht is !
Nog het vermelden waard was de trainingsronde van Gerard Rietjens en Sky.
Sky liet bij vlagen zien waar hij toe in staat is. Ook Sky heb ik in het verleden al eens gekeurd. Ook bij jullie twee zag ik veel vooruitgang !

Daarna zijn we gestart met C . De steward was Sandra Pierson en de Schrijver was Jutta van Damme
Er waren 13 combinaties ingeschreven. Uiteindelijk hebben 5 combinaties de volledige ronde gedaan.

1e plaats : Greet Vink met Kyrill van Berlaere. ( Border Collie )  Extra commando's en lagging na de pick ups waren kostbaar. Een gemiste positie in de DC en anticiperen naar down in de Send away. Maar hé ho, hé ho, who cares. You won !! De beste scent van de dag ! Gefeliciteerd met je eerste plaats !
2e plaats : Cees Groen en Nice of you to come bye Keen Kite. Een aantal extra commando's en een gemiste positie tijdens het heelwork en de DC. Send Away en Retrieve waren goed. Gefeliciteerd met je 2e plaats Cees.
3e plaats: Inge de Graauw met Borders for Joy Infinite Fidelity
Vandaag leek alles op zijn plaats te vallen bij jullie ! Heelwork to die for ! Zoals ik al tegen je zei vanmiddag, ik denk niet dat ik jullie ooit zo een mooie ronde heb zien lopen. You attacked the round.  Jullie waren een echt team ! Wat jammer dat op het moment suprème Wojhi met het verkeerde doekje terug kwam. Een echt gevalletje van What iff.......... Het was je zo gegund ! Maar jou eerste C winst kan niet ver weg meer zijn !
4e plaats : Angela Kroon en Absolute Groovy
Mooi heelwork, prachtig in balans. clear Send away en een goede retrieve, maar toen kwam de distantie controle. 2 posities gemist. Helaas wist Groovy bij de scent heel zeker dat hij niet mijn geur mee moest nemen . Zo jammer, want dit was een kostbare vergissing.
5e plaats : Margreet Mijnsbergen  en Djinga from the Go-Getters.
Djinga moet nog wat meer vertrouwen krijgen. Ze had nog wat extra hulp nodig bij de posities onder het volgen en ook de pick-ups waren nog niet helemaal zoals jij ze wil hebben. Maar op een gegeven moment kreeg ze het zo naar haar zin dat ze bijna boven je hoofd uitsprong . Bij de sendaway waren twee extra commando's nodig om Djinga op gang te krijgen en  toen ze bij de back marker was moest ze er even over denken of ze wel naar down zou gaan. Distantie controle heeft nog veel werk nodig. Hier heb je alle punten op verloren omdat je niet de volle afstand weg was van haar. De scent koste ook nog wat puntjes.

Ik wil mijn stewards, Joop en Sandra, heel hartelijk bedanken. Jullie hebben het super gedaan ! En ook Jij bedankt Jutta voor het schrijven van beide klassen ! Alles is door jou efficiënt geregeld !
Terug naar de inhoud