10-07-2021 Monique van Urk - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

10-07-2021 Monique van Urk

Wedstrijden > Verslagen > 2021

Show Report
Show: Standdaarbuiten
Date: 10/7/2021
Class: Novice
Judge: Monique van Urk
Vandaag, na maanden van Lockdown , hadden we weer een wedstrijd.
Ik weet niet hoe het jullie is vergaan, maar ik heb er weer van genoten. Heerlijk om elkaar allemaal weer te zien en te spreken.
Op 1 1/2 meter natuurlijk…..maar toch hoera we mochten weer. En over weer gesproken, daar hebben we mee geboft.
We hebben het de hele dag droog gehouden. Nou ja een paar spettertjes, maar dat mocht de pret niet drukken .
Vandaag mocht ik Novice keuren. 16 deelnemers. Het was een sterke klas  met veel jonge honden. Zo leuk om te zien .

1e plaatsTrudy Groenenboom met Seal.
Prachtig rondje. Seal liep goed in balans. Een paar foutjes , die vooral door jou zelf kwamen. Sudden stop voor de bocht waardoor hij net te laat meedraaide, en een scheve start in heel free, maar ach, dat mag de pret niet drukken.
Recall en Retrieve waren spot on. Gefeliciteerd met je laatste overwinning in novice. ( 2 pnt )

2e plaats Isabella van Damme met Bootz
Wouw, super rondje. Scheve start, dat was jammer. Iets los bij de about turn in heel free. En een scheve present in retrieve. Maar echt mooi teamwork. Recall was clear. (3 pnt )

3e plaats Guus Scholten met Calvin
Calvin was stil tijdens zijn rondje. Dat was je grootste doel vandaag ! Ik zeg: Gelukt ! Je ziet dat je training zich uitbetaald. Hij was af en toe wat afgeleid. Ging daardoor wat uit positie. Je had een scheve start bij heel free en beide keren een scheve zit aan het einde Je recall was clear ! ( 3 3/4 pnt )

4e plaats Marianne van Haarlem met Brianna
Wat een leuke ronde was dit. Ik heb jullie met plezier gekeurd. Brianna had er zin in en stuiterde bijna door de ring. Ze was een paar keer wijd en had een scheve zit bij de halt. Uiteindelijk kwam je uit op 4 pnt. En moest een running off doen voor de 4e plaats met Marian de Jong, die hem niet wilde lopen.

5e plaats Marian de Jong met Chai.
Beide keren een scheve zit bij de start. Jammer van je punten. Maar wat ging ze goed. Ze had er zo een zin in. Erg leuk om te zien. Mooi handling van jou Marian. Eigenlijk dus een run off voor de 4e die jij hebt laten lopen. Maar ik kan mij voorstellen dat je heel erg tevreden over Chai was. (4 pnt )

6e plaats Brigitta van Oevelen met Dex.
Wat zijn jullie samen gegroeid in de afgelopen maanden. Zo knap hoe hij onder je hand blijft lopen. Jammer van het anticiperen in de recall. En de erg scheve zit in de retrieve. Maar erg leuk om jullie te mogen keuren ! ( 6 1/2 pnt ) Ook in de trainingsronde heb ik erg mooie rondes gezien. Dat beloofd wat voor de toekomst. Ik wens iedereen een fijne vakantie en ik hoop dat we elkaar allemaal weer zien op 28 augustus in Schiedam

Monique
Terug naar de inhoud