27-8-2022 Peter van de Velde - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

27-8-2022 Peter van de Velde

Wedstrijden > Verslagen
Show Report
Show: Standdaarbuiten
Date: 27/8/2022
Class: A
Judge: Peter van de Velde
Na een lange vakantiepauze zonder wedstrijden was het eindelijk weer zover. We gingen verder waar we waren gestopt, in Standdaarbuiten.
Na alle hittegolven was het gelukkig  vandaag prima obedience weertje. De DOS had me gevraagd om Class A te keuren. En ik moet zeggen dat ik geen moment spijt gehad heb, dat ik ja heb gezegd. Wat een geweldige klas. Er waren 14 inschrijvingen, waarvan er uiteindelijk 13 in de ring kwamen.  Zes daarvan begonnen, of gingen in de loop van het rondje over in training. Er bleven er dus zeven over voor het “echie”.
Omdat de debutanten klas naast onze klas werkte, is op het laatste moment de A-recall nog aangepast, waardoor deze, zeker voor de onervaren honden, wel erg moeilijk werd. Die heb ik dus niet te zwaar aangerekend. Ook de extra commando’s die de hond niet echt helpen en erg gebruikelijk zijn in de A-Class heb ik niet zwaar aangerekend. Ik wordt nog mild op mijn oude dag.
Ik had een prima steward toegewezen gekregen en een team van 3 schrijvers. Bedankt Marja voor het foutloze stewarden en het meedenken. Geweldig gedaan.  Ook het schrijvers team moet ik complimenteren voor hun werk Bedankt Jacqueline, Esther H. en Petra.
Wat is het heerlijk dat zoveel mensen willen helpen op een wedstrijd.

De uitslag:
1. Lisette van de Wetering & Groovy Garnet of Eager Spirit (Golden Retriever)
Wat kan die Parker mooi lopen. Erg stijlvol en keuring in positie, slechts op een paar kleine foutjes kunnen betrappen, en dat met een slechte voorbereiding. Alle oefeningen prima afgewerkt en overall de verdiende winnaar  van een erg goede klas. Gefeliciteerd.

2. Claudia Leys & Papsenner Duiker (Golden Retriever)
Duncan had een aarzelende start, maar groeide in het rondje en liep een van de mooiste rondjes die ik van hem gezien heb. De A-recall en de scent waren kostbaar, maar ondanks dat een mooie tweede plaats.

3. Marian de Jong & Extra hot Chai (Border Collie)
Heelwork was heel netjes, let wel op het vingertje. A-recall was keuring tot het eind, daar ging het mis op het eind. Ook de scent was een beetje een rommeltje, maar uiteindelijk werd het goede doekje binnengebracht.

4. Brigitte van Gestel & Dreaming of You Unconditional Love (Border Collie)

Eerste wedstrijd in de A Class voor Unique, en dat was te merken. Echte beginners foutjes, die je bij alle onervaren honden ziet in alle oefeningen, behalve het apporteren. Unique was de enige hond met een foutloze retrieve.  Met een beetje ervaring zal het zeker beter gaan. Nu al een vierde plaats, gaar in de toekomst zeker een topper worden.

5. Natalie Knaack-Enkelmann & I Am the One von Malihattan (Mechelse Herder)

Wat een power en stijl, beste heelwork van de dag. Wel wat overturning in een aantal bochten.
De gemiste scent, koste een veel hogere plaatsing.

6. Jacqueline van Vlimmeren & Ronya-Kiki van Rooverehof (Tervuerense Herder)
Wat een prachtig rondje heelwork. Jammer dat de andere oefeningen wat minder waren, vooral door de scent miste je een veel hogere plaatsing.


Terug naar de inhoud