10-07-2021 Peter van de Velde - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

10-07-2021 Peter van de Velde

Wedstrijden > Verslagen > 2021
Show Report
Show: Standdaarbuiten
Date: 10/07/2021
Class: Pre-Beginners
Judge: Peter van de Velde
Na 10 lange maanden eindelijk weer een UK obedience wedstrijd. Het was het wachten waard.
Leuk om weer veel mensen met dezelfde hobby weer te zien en te spreken. Nu maar hopen dat we weer door kunnen gaan en dat de huidige explosie van nieuwe positieve gevallen geen roet in het eten gooit. De DOS had me gevraagd om de Pre-Beginners te keuren, waarvoor dank.
Ik had een top steward toegewezen gekregen: Guus Scholten. Hij stelde alle deelnemers op hun gemak en schakelde moeiteloos over van Engelse naar Nederlandse commando’s indien nodig.
Bedankt Guus.
 
Er waren 7 pre-beginners ingeschreven waarvan er uiteindelijk 5 hun rondje liepen.
Pechvogel van de dag was Tina van Rooyen die zowel met Lisa als met Youhna door wisselende omstandigheden niet het einde van het rondje haalde.
De drie die het wel haalden:

1. Nelleke Slingerland met Salsa (Australian Shepherd) 3½
Verdiende overwinning door keurig heelwork, mooie positie en heel weinig fouten. Ook de recall was heel netjes. Gefeliciteerd. Ook in de klassen beginners en novice ga je bij de kanshebbers behoren.

2. Esther Maasdam met Badgio (Groenendaeler) 5½
Heelwork was het beste van de klas. Helaas ging het voorzitten bij de recall fout, wat veel punten en ook een 1e plaats koste. Als de recall volgende keer goed gaat, dan win je zeker de klas.

3. Ingrid Rademakers met Healy (Lancashire Heeler)5½
Healy heeft zijn stinkende best gedaan en kwam nog heel dicht bij een tweede plaats. De run off maakte het nog heel spannend. Goed gedaan.
Terug naar de inhoud