22-08-2020 Peter van de Velde - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

22-08-2020 Peter van de Velde

Wedstrijden > Verslagen > 2020
Show Report
Show: Standdaarbuiten
Date: 22/08/2020
Class: C
Judge: Peter van de Velde
Eindelijk! Na zes maanden obedience droogte eindelijk weer een officiële UK Obedience wedstrijd in Nederland.
Na alle Covid ellende keek ik hier erg naar uit. Bovendien werd ik door de DOS uitgenodigd om de C-klas te keuren, wat ik natuurlijk graag accepteerde.
Wel was ik een beetje bezorgd hoe het zou gaan. Ik zit zelf in de risicogroep, dus ben ik zeer voorzichtig. Gelukkig in de buitenlucht is het risico wat kleiner.
Mijn bezorgdheid bleek ongegrond. Iedereen hield zich keuring aan de regels van de anderhalve meter. UK obedience kan prima binnen de RIVM maatregelen.
Jammer dus dat er wat weinig inschrijvingen waren. Ik kan me voorstellen dat er een groot aantal mensen bang zijn, maar echt UK obedience wedstrijden kunnen prima op anderhalve meter.
Keurmeesters en steward kunnen prima anderhalve meter houden van de deelnemers.
 

Het was ook de eerste dag na de hittegolf. Een prima temperatuur van rond de 21 graden. Perfect obedience weer. Niet te warm voor de honden en handlers.
 
De C-klas was deze keer een heel kleine klas, slechts vijf inschrijvingen, waarvan er uiteindelijk drie aanwezig waren.  

De uitslag:
 
1 Monique van Urk met Molly’nRio’s Special JonT. Verdiend gewonnen, mooi rondje met wat kleine foutjes van JonT en een groot aantal (waarschijnlijk onbewuste) extra commando’s van Monique.
Alle oefeningen waren een zeer ruime voldoende, al gooide een veertje nog bijna roet in het eten.
 

2 Joop Gijs met Meg. Meg had duidelijk haar dag niet vandaag. Veel achter en de aanmoedigingen van Joop hielpen niet echt. En in het vooruitsturen vond  Meg de rechter front marker wel ver genoeg. Jammer.
 

Bernou ter Voorde met Twinkle begonnen best wel  goed, helaas ging het apporteren fout. Daarna werd het een trainingsronde. Het heeft nog wat werk nodig, maar Twinkle komt er zeker aan.
 

Na afloop van de wedstrijd, tijdens de lunch pauze, begonnen donkere wolken samen te trekken, waaruit uit eindelijk in een korte tijd veel regen viel. En ik kan het weten. Ik was op weg naar de auto om de ramen en deuren dicht te doen, toen ik bijna bij de auto was gingen de sluizen open. Een zonnescherm voor de achterdeuren bood nog een beetje bescherming. Als een regen cape om me heen geslagen om nog een beetje droog te blijven. Helaas niet (helemaal) gelukt. Jammer ook voor een aantal deelnemers in de debutanten en in de A-klas de regen moesten werken.
 
Ik moet Marja van Eck erg bedankten voor het stewarden. Ging perfect en foutloos.
 
 
Ik hoop jullie allemaal weer snel terug te zien. Je hoeft niet bang te zijn. Anderhalve meter is geen probleem in UK obedience. Dus schrijf in voor de volgende wedstrijden.
Terug naar de inhoud