Wat is Crufts - The Dutch Obedience Society

Ga naar de inhoud

Wat is Crufts

Crufts

Crufts is vernoemd naar de oprichter Charles Cruft die in 1891 de eerste hondenshow organiseerde.
Nu is Crufts het grootste hondenevenement in de wereld. Het is niet louter een hondenshow, Crufts heeft elk aspect van de rol die honden in ons leven spelen.
De hondenshow is nog steeds een belangrijk onderdeel van het evenement, met als hoogtepunt "Best in Show, maar er is ook agility, flybal, heelwork to music en natuurlijk ook obedience.
Verder zijn er ieder jaar tal van demonstraties van o.a politie honden, blindengeleidehonden, jachthonden, hulphonden, jacht, reddingshonden enz.
Vanaf de eerste Crufts in 1891 werd Crufts gehouden in Londen. Omdat Crufts ieder jaar groter wordt verhuist het evenement van de Royal Agricultural Hall, naar Olympia en uiteindelijk naar Earls Court. Toen ook daar de overlast van duizenden honden te groot werd voor de Londenaren moest er weer naar een grotere locatie worden gezocht.
Crufts wordt sinds 1991 gehouden in het National Exhibition Centre in Birmingham. In de eerste helft van de maand maart worden er vier dagen gereserveerd voor Crufts.

Obedience op Crufts
In 1955 werd obedience op Crufts geïntroduceerd en is sinds dien niet meer weg te denken van Crufts. Omdat obedience een sport is waar niet alleen rashonden aan deelnemen, was dit ook het eerste jaar dat er kruisingen te zien waren op Crufts. Tegenwoordig kan je op alle 4 dagen van Crufts genieten van obedience. De donderdag is gereserveerd voor de Inter-regional team event. Hierin strijden alle regio’s van Groot Brittannië ten elkaar in teamverband van beginners tot klas C. Vrijdag en zaterdag zij gereserveerd voor  The Crufts Obedience Championships voor reuen en teven. Hierin strijden alle tickets winnaars tegen elkaar. En sinds 2004 is er op zondag de Obedience World Cup, waarin landen in teamverband strijden om de wereld titel. De teams uit Nederland, België en Duitsland die aan de World Cup deelnemen zijn allemaal leden van onze vereniging.

Crufts is vier dagen puur hondenplezier.

Terug naar de inhoud